To je to što me zanima!

Imate višak čokoladnih mrvica: Super ideje kako ih iskoristiti

Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete na jako puno načina, a mi vam donosimo nekoliko fantastičnih ideja - od punjenja za kroasane do vruće čokolade
Vidi originalni članak

Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete uvijek ubaciti u smjesu za kuglice bez pečenja. Pomiješajte ih s oblatnom ili usitnjenim biskvitom namočenim u mlijeko i rum, dodajte sjeckane orašide, maslac za čvrstoću, pa kad smjesa postane kompaktna oblikujte loptice, namočite u bijelu čokoladu i pospite s preostalim mrvicama.

Od pola šake mrvica možete pripremiti tijesto za hrskave beze bombice. Pomiješajte ih s kokosovim brašnom u čvrsti snijeg pa pomoću dvije manje žlice slažite hrpice na lim obložen papirom za pečenje i pecite na nižoj temperaturi dok ne postanu hrskave. Lisnato tijesto razvaljajte u krug, izrežite u trokute, pospite ih čokoladnim mrvicama, zamotajte i ispecite minikroasane.

Roladu prelivenu pudingom od vanilije pospite mrvicama i ploškama banane te zamotajte. Pripremite ‘čokoladne zalogaje’ tako da plastične žlice u bojama, pomoću slastičarske vrećice s tankim otvorom, napunite otopljenom bijelom i tamnom čokoladom, pospite mrvicama i ostavite neka se stisnu.

Poslužiti ih možete i uz šalicu vrućeg mlijeka, pa neka gosti uživaju u spravljanju vruće čokolade. Polovice čokoladnih jaja možete napuniti nugat namazom ili pudingom, pa ukrasiti čokoladnim mrvicama i šarenim bombonima.

Mogu vam poslužiti kao inspiracija za pripremu drugih maštovitih slastica; napravite ‘žele lubenice’ tako da prerežete limetu na pola, izdubite i umetnite u silikonske kalupe za muffine, pa ulijte crveni preljev za torte ili želatinu otopljenu u crvenom voćnom soku. Ubacite nekoliko zrna čokoladnih mrvica u žele pa ostavite u hladnjaku dok se skroz ne stisne. 

Karamelizirane jabuke na štapiću

Na mjesto peteljka zabodite drveni štapić. Otopite na pari kupovne karamele ili pripremite preljev od ukuhanog šećera i sirupa, prelijte vrh jabuka i pospite čokoladnim mrvicama.

Čokoladna pizza s cimetom i voćem 

Dizanom tijestu dodajte šećera, cimeta, kakaa i šaku orašida, razvaljajte i pecite na namašćenom limu pa premažite tankim slojem mascarponea, meda i slatkog vrhnja i ukrasite mrvicama i voćem.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tigric@77 30.01.2017.

    to se kod mene sve odmah iskoristiti mmm njami..nema ostataka ;)))

  • 30.01.2017.

    mljaccc super

  • 30.01.2017.

    Nikada ne ostavljam mrvice za sobom;-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare