Krem juha od rajčice
Sastojci: 400 g pelata, stapka celera, 1⁄2 crvenog luka, češanj češnjaka, 3 žlice maslinovog ulja, žličica šećera, žličica I 1/2 sušenih rajčica, sol, mljeveni šareni papar, crveni bosiljak, listićI zelenog bosiljka za ukras, temeljac, žlica tostiranih pinjola
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i celer.
Zatim dodajte protisnuti češnjak, sjeckane pelate, sušene rajčice, šećer, sol, papar i listić bosiljka.
Pirjajte oko 15 minuta, pa usitnite štapnim mikserom.
Dodajte oko pola litre temeljca i vratite juhu na vatru dok ne zakuha.
Pokapajte s malo ulja, pospite mljevenim paprom, bosiljkom i pinjolima
Focaccia s rajčicama
Sastojci: 250 g oštrog brašna, 250 g glatkog brašna, 20 g svježeg kvasca, žličica soli, 2 1∕2 dl mlake vode, žličica šećera 100 g parmezana, dl maslinovog ulja, ružmarin, češnjak, sol, 2 žlice sušenih rajčica u ulju
Priprema:
Razmrvite kvasac i pomiješajte sa žlicom brašna, mlake vode i šećerom. Ostavite pokriveno na toplome 15 minuta.
Kvas dodajte prosijanom brašnu, ubacite sol i izlijte vodu te miješajte. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite pokriveno na toplome mjestu 45 minuta.
Nasjeckajte češnjak i ružmarin, te ih pomiješajte s malo soli, ribanim parmezanom, sjeckanim sušenim rajčicama i maslinovim uljem.
Tijesto razvaljajte tanko u oblik pogače i prebacite na uljem premazan lim.
Namažite nadjevom od rajčica. Ostavite pokriveno na toplom još 10 minuta, pa na 210°c 20 minuta.
Pileća light salata
Sastojci: Šaka rikule, šalica cherry rajčica, 2 velika lista zelene salate, 1/2 mariniranih prsa, sol, papar, dva češnja češnjaka, malo svježeg bosiljka, aceto balsamico, maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu ispecite na tavi ili roštilju pa kad se ohladi, narežite na trakice.
Meso slažite na rikolu i salatu te dodajte cherry rajčicu i prelijte maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Ukrasite s nekoliko svježih listića bosiljka.