Ukoliko vam nedostaje ideja, a i vremena za pripremu brzog i finog obroka, iskušajte ovu ukusnu pitu od blitve koja se može jesti topla, ali je odlična i hladna
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 500 g blitve
- 2 žlice maslinova ulja
- 8 žlica maslaca
- 1 jaje
- 200 g feta sira
- 2 žlice sjeckanog kopra
- sol i papar
Priprema:
Blitvu dobro operite pa joj odrežite tvrđe dijelove. Potom je kratko blanširajte u vrućoj vodi, tek toliko da malo povene. Ocijedite je i nasjeckajte na sitne komadiće.
Tijesto razvaljajte tako da bude nešto veće od veličine protvana.
Pomiješajte blitvu, feta sir, jaje, kopar, sol i papar pa smjesu rasporedite po tijestu. Višak tijesta pustite da padne na nadjev.
Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok pita ne dobije lijepu boju.