To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Pileća prsa na drugačiji, aromatičniji način

Začinite piletinu kajenskom paprikom, origanom, paprikom i majčinom dušicom, a zatim je poslužite na salati poput salse i umaku od avokada. Ovo je savršeni ljetni obrok
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za pileća prsa:

  • 1 žličica ulja
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • 1/2 žličice suhe majčine dušice

POGLEDAJTE VIDEO: Kako prepoznati najbolje komade mesa?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • 1 žličica dimljene ili obične paprike
  • 1/4 žličice kajenskog papra
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju (svako od oko 150 g)

Za grah salatu:

  • 200 gr graha iz konzerve, ocijeđenog 
  • 2 rajčice, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
  • 85 gr kukuruza šećeraca iz limenke, ocijeđenog
  • 2 mlada luka, orezana i sitno nasjeckana

UKUSNA I LIJEPA Ljetna torta od bobičastog voća s kremom od ružinog geranija

  • 25 gr sušenih rajčica iz teglice u ulju, grubo nasjeckane
  • korica i sok 1 limete
  • mala šaka korijandera, sitno nasjeckanog

Za guacamole:

  • 1 avokado, oguljen i bez koštice 
  • 1/4 crvenog čilija, očišćenog od sjemenki i sitno nasjeckanog
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • sok 1 limete
  • mala šaka korijandera, sitno nasjeckanog

Priprema: 

1. Pomiješajte ulje, začinsko bilje, začine i češnjak u velikoj zip-lock vrećici. Stavite pileća prsa u vrećicu i dobro promiješajte da bude prekrivena umakom. Piletinu izgnječite valjkom da se malo spljošti, a zatim ostavite sa strane da se marinira najmanje 15 minuta  piše BBC Good Food.

2. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za grah salatu. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.

3. Za guacamole izdubite meso avokada i stavite ga u srednju zdjelu, grubo ga nasjeckajte žlicom. Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Ako više volite da vaš guacamole bude glađi, dobro zgnječite avokado s maslinovim uljem i sokom limete dok ne dobije željenu gustoću prije nego što umiješate ostale sastojke.

SEDAM RECEPATA Osvježite se uz hladne ljetne čajeve: Evo kako ih napraviti

4. Zagrijte roštilj. Gril tavu obložite folijom, na nju stavite pileća prsa i pecite ih 5 minuta uz povremeno provjeravanje. Kad prsa porumene, okrenite i pecite na roštilju još 5 do 7 minuta. Nakon 5 minuta provjerite sredinu prsa i, ako nisu sirova, maknite s vatre.

5. Stavite 1 topla pileća prsa na svaki tanjur, s malo salate od graha i malo guacamolea sa strane.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare