Sastojci:
Za pileća prsa:
- 1 žličica ulja
- 1/2 žličice sušenog origana
- 1/2 žličice suhe majčine dušice
POGLEDAJTE VIDEO: Kako prepoznati najbolje komade mesa?
- 1 žličica dimljene ili obične paprike
- 1/4 žličice kajenskog papra
- 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju (svako od oko 150 g)
Za grah salatu:
- 200 gr graha iz konzerve, ocijeđenog
- 2 rajčice, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
- 85 gr kukuruza šećeraca iz limenke, ocijeđenog
- 2 mlada luka, orezana i sitno nasjeckana
- 25 gr sušenih rajčica iz teglice u ulju, grubo nasjeckane
- korica i sok 1 limete
- mala šaka korijandera, sitno nasjeckanog
Za guacamole:
- 1 avokado, oguljen i bez koštice
- 1/4 crvenog čilija, očišćenog od sjemenki i sitno nasjeckanog
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- sok 1 limete
- mala šaka korijandera, sitno nasjeckanog
Priprema:
1. Pomiješajte ulje, začinsko bilje, začine i češnjak u velikoj zip-lock vrećici. Stavite pileća prsa u vrećicu i dobro promiješajte da bude prekrivena umakom. Piletinu izgnječite valjkom da se malo spljošti, a zatim ostavite sa strane da se marinira najmanje 15 minuta piše BBC Good Food.
2. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za grah salatu. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.
3. Za guacamole izdubite meso avokada i stavite ga u srednju zdjelu, grubo ga nasjeckajte žlicom. Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Ako više volite da vaš guacamole bude glađi, dobro zgnječite avokado s maslinovim uljem i sokom limete dok ne dobije željenu gustoću prije nego što umiješate ostale sastojke.
4. Zagrijte roštilj. Gril tavu obložite folijom, na nju stavite pileća prsa i pecite ih 5 minuta uz povremeno provjeravanje. Kad prsa porumene, okrenite i pecite na roštilju još 5 do 7 minuta. Nakon 5 minuta provjerite sredinu prsa i, ako nisu sirova, maknite s vatre.
5. Stavite 1 topla pileća prsa na svaki tanjur, s malo salate od graha i malo guacamolea sa strane.