Zdjelu za pečenje premažite maslacem te posložite smjesu od pirjanog mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krumpirom, koji nanesite pomoću slastičarske vrećice...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g mljevene janjetine ili junetine
- šalica juhe ili goveđeg temeljca
- 1∕2 luka
- 2 mrkve
- 1∕2 šalice graška
- žlica maslaca
- 1⁄2 žlice brašna
- sol
- papar
- žlica sitno sjeckanog peršina
- 600 g krumpira
- 3 žlice mlijeka
- 20 g maslaca
Priprema:
Krumpire ogulite i narežite na manje kocke. Stavite u posoljenu hladnu vodu i kuhajte dok krumpir ne omekša, oko 20 minuta. U međuvremenu očistite luk i mrkvu, nasjeckajte i kratko prepržite na ulju. Dodajte grašak, promiješajte te ubacite i mljevenu janjetinu. Začinite solju, paprom i sjeckanim peršinom.
Pirjajte dok meso i povrće ne omekša. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac te sve dobro zgnječite pasiralicom za pire. Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem te posložite smjesu od pirjanog mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krumpirom, koji nanesite pomoću slastičarske vrećice s većim otvorom u hrpice.
Zapecite u pećnici na 220°C, dok se pire krumpir ne zarumeni i zapeče.