Punjeni kukuruzni kruh s povrćem i šunkom je nešto što su naše bake znale pripremati za brzi dječji obrok. Ovaj zdravi zalogaj će vas zasiti, a vrlo vjerojatno ćete tražiti i drugu porciju
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 100 g glatkog brašna
- dl mlijeka
- dl mineralne vode
- vrećica praška za pecivo
- jaje
- žličica soli
- 3 žlice ulja
- 80 g šunke
- 100 g povrća
Priprema:
U jednoj posudi izmiješajte kukuruzno brašno, bijelo brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi umutite jaje, dodajte ulje, mlijeko i mineralnu vodu.
Umiješajte suhe sastojke, dodajte sjeckanu šunku i povrće, pa smjesu izlijte u okrugli kalup za torte premazan maslacem i posipan brašnom. Pecite prvih 10 minuta na 200°C, pa još pola sata na 150°C.