Ako imate viška suhog, starog kruha iskoristite ga u ovom prefinom jelu. Sve što će vam trebati je malo povrća i slanine, a dobit ćete preukusan složenac u manje od sat vremena
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 350 g cvjetače
- 350 g bijelog dijela poriluka
- 70 g maslaca
- 100 g dimljene slanine
- 50 g brašna
- 50 g maslaca
- 5 dl mlijeka
- 20 g parmezana
- muškatni oraščić
- 2 žlice kiselog vrhnja
- sol, papar
- 400 g staroga kruha
- majčina dušica
Priprema:
Očišćenu i opranu cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu oko 5 minuta. Izvadite pa u istoj vodi blanširajte na kolutove izrezani poriluk. Na zagrijanome maslacu popržite brašno i zalijte mlijekom. Miješajte dok ne dobijete glatki bešamel umak te ga začinite vrhnjem, solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno posude za pečenje stavite malo bešamela i posložite ocijeđenu cvjetaču, pospite je sjeckanom slaninom, zatim posložite ploške kruha i prelijte opet umakom. Pospite parmezanom i majčinom dušicom te pecite oko 15 minuta.