To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Fini složenac od starog kruha, slanine i vrhnja

Ako imate viška suhog, starog kruha iskoristite ga u ovom prefinom jelu. Sve što će vam trebati je malo povrća i slanine, a dobit ćete preukusan složenac u manje od sat vremena
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g cvjetače
  • 350 g bijelog dijela poriluka
  • 70 g maslaca
  • 100 g dimljene slanine
  • 50 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 5 dl mlijeka
  • 20 g parmezana
  • muškatni oraščić
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • 400 g staroga kruha
  • majčina dušica

PREDAH OD TEŠKE HRANE Recepti za ukusne salate koje mogu biti samostalan obrok

Priprema:

Očišćenu i opranu cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu oko 5 minuta. Izvadite pa u istoj vodi blanširajte na kolutove izrezani poriluk. Na zagrijanome maslacu popržite brašno i zalijte mlijekom. Miješajte dok ne dobijete glatki bešamel umak te ga začinite vrhnjem, solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno posude za pečenje stavite malo bešamela i posložite ocijeđenu cvjetaču, pospite je sjeckanom slaninom, zatim posložite ploške kruha i prelijte opet umakom. Pospite parmezanom i majčinom dušicom te pecite oko 15 minuta. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare