To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Domaći zeleni rezanci s piletinom i povrćem

Ova tjestenina vrlo brzo je gotova, a ukusna je i fina. Super je za ručak kada nemate dovoljno vremena za pripremu, a sigurno će ju zavoljeti i vaša djeca
Vidi originalni članak

Domaći rezanci kuhaju se samo pet minuta, a ako u kuhinji imate ciklu, sipu, mrkve, batat ili špinat nemate izgovora zašto ne napraviti i tjesteninu u boji. Najcjenjeniji začin na svijetu, šafran, obojit će tjesteninu u žuto, a špinat ili pesto od bosiljka u zeleno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zeleni rezanci s piletinom

Sastojci: 

  • 500 g glatkog brašna,
  • 50 g kukuruznog brašna,
  • 2 jaja,
  • 200 g špinat,
  • sol,
  • pesto: 200 g rukole, 5 češnjeva češnjaka, 100 g prženih pinjola, 150 ml maslinova ulja, sol;
  • 300 g pilećih prsa, sol, papar, maslinovo ulje,
  • cherry rajčice za posluživanje

Priprema: Prosijte brašno i dodajte jaja i sol. Umijesite i dodajte pire skuhanog špinata. Premijesite tijesto pa omotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji najmanje pola sata. Još jednom kratko izmijesite tijesto i podijelite na nekoliko loptica. Razvaljajte i narežite na duguljaste rezance. 

Kuhajte pet do šest minuta. Za to vrijeme, prepržite začinjenu piletinu na ugrijanu ulju. Prepržite pinjole u tavi, pa maknite da se ohlade. Operite rukolu i stavite u multipraktik. Dodajte češnjak i izmiješajte. Zatim polako ulijte maslinovo ulje te sol i papar. Poslužite pesto uz tjesteninu s piletinom i rajčicama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare