Priuštite svojem nepcu malo, aromatično iznenađenje koje savršeno pristaje uz ove sve hladnije dane. Ovaj hot dog nema puno veze s onima kakve možete vidjeti posvuda - puno je bolji
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 para polutrajnih kobasica
- 2 ciabatte
- 2 žlice maslinovog ulja,
umak:
- 120 ml maslinovog ulja
- 60 ml bijelog vinskog octa
- 4 češnja češnjaka
- 5 žlica desertnog vina
- 3 žlice limunovog soka
- po pola vezice korijandera i peršinovog lista
- 2 žlice origana
- 1/2 čili papričice
Postupak:
Kobasice stavite u toplu vodu i kad zavrije, kuhajte oko 25 minuta. Za to vrijeme pripremite umak. Protisnuti češnjak stavite u blender, dodajte sjeckano lišće peršina i korijander, te čili papričicu.
Sve usitnite pa pomiješajte s maslinovim uljem, octom, vinom, limunovim sokom i origanom. Zagrijte grill tavu ili električni roštilju. Peciva prerežite i polovice poškropite s maslinovim uljem.
Kobasice dobro posušite i popecite kratko na roštilju premazanim uljem, dok ne dobiju rumenu koricu. Obrišite roštilj papirnatim ubrusom i popržite peciva s obje strane. Umetnite kobasice i prelijte chimichurri umakom.