To je to što me zanima!

Ideja za ukusnu večeru: Fini tart s ricottom i medvjeđim lukom

Pravo je vrijeme za branje medvjeđeg luka, a osim klasične guste juhe ili muffina, s njim možete pripremiti i ukusni tart koji možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 75 g maslaca
  • 25 g mljevenih badema
  • 2-3 žlice hladne vode

MEKANE KAO DUŠA 11 jednostavnih recepata za preukusne slane i slatke kiflice

Nadjev:

  • 4 žumanjka
  • 500 g ricotta sira
  • dvije pune šake medvjeđeg luka
  • čajna žličica soli
  • prstohvat zelenog papra

Priprema:

Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom.

Od prosijanog brašna, malo soli i maslaca umijesite mrvičastu smjesu. Umiješajte mljevene bademe i dodajte onoliko hladne vode koliko je potrebno kako biste umijesili tijesto.

Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte te obložite dno i rubove kalupa. Pokrijte tijesto papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta.

FINI RECEPT Za prste polizati: Isprobajte slani kolač od poriluka i sira

Podlogu od tijesta pecite na 190°C oko 15 minuta, maknite papir, pa pecite još 5 minuta.

U lonac s vrućom vodom stavite medvjeđi luk i prokuhajte ga 5 minuta kako bi se opustio te izvadite iz vode.

Umiješajte žumanjke i medvjeđi luk u ricottu, dodajte sol i zeleni papar, izmiješajte i smjesu stavite na podlogu od tijesta.

Pecite u pećnici oko 25 minuta dok se smjesa ne stisne. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Nap* 04.04.2022.

    Zdravo👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare