Ako ne želite da umak bude grudast, jaja obavezno izvadite iz hladnjaka i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi. To je prvi korak prema kremastoj carbonari.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
220 g špageta, 25 g pancete, 2 žlice maslinova ulja, 2 jaja, 50 g parmezana (ili odležanog pecorina), svježe naribanog, svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, da bude al dente. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i pržite pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi. U velikoj zdjeli lagano umutite jaja s naribanim sirom i paprom. Kad je tjestenina gotova, ocijedite je i dodajte u tavu s pancetom te dobro promiješajte. Maknite je s vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte smjesu jaja i sira. Sve dobro promiješajte i odmah poslužite.