Ovo je tradicionalno jelo koje je odlično za hladne dane jer će vam zagrijati i tijelo i dušu. Priprema traje oko tri sata, ali tako je to s govedinom - želite li da bude mekana
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 0.33 šalice maslinova ulja
- 3 glavice luka
- 1100 g govedine, srednje masne
- 2 male žlice soli
- 2 male žlice ljute paprike
- 1 mala žlica origana
- 1 vezica ružmarina
- 3 šalice vode
- 1 žlica pšeničnog brašna
- 4 žlice koncentrata rajčice
Priprema:
Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola žličice soli pa pirjajte 3 do 4 min. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola žličice soli, paprikom, origanom i ubacite ružmarin.
Pokrijte tavu i ne miješajte. Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata. Kad se sokovi zgusnu, pripremite umak. Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno.
Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudice ne nestanu, a onda umiješajte pastu. Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 min dok meso ne omekša, piše gastro.hr.