Kruh umočite s obje strane u jaja pa ga pecite otprilike dvije-tri minute sa svake strane. Nakon pohanja kruh stavite na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće
Vidi originalni članak
Broj osoba: 3
Priprema: 15 minuta
Sastojci:
4 velika jaja, 120 ml mlijeka, 120 ml slatkog vrhnja, 50 g naribanog parmezana, 1 češanj češnjaka, sol, papar, vlasac, peršin, 6 kriški kruha
Postupak:
Najprije narežite (stari) kruh; kriške bi trebale biti debele dva centimetra. Pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje pa umiješajte parmezan, protisnite češnjak te sol i papar. Zagrijte ulje na tavici, na srednje jakoj vatri.
Kruh umočite s obje strane u jaja pa ga pecite otprilike dvije-tri minute sa svake strane. Nakon pohanja kruh stavite na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
Prije posluživanja pospite ga svježim začinima i, po potrebi, dodatno posolite i popaprite.