To je to što me zanima!

Ideja za odličan ručak: Kremasti rižoto s tikvicama i vrhnjem

Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 35 minuta

Sastojci:

2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice narezane na komadiće, 1/2 nasjeckanog luka, 1 mljeveni češanj češnjaka, 1/4 žličice soli, 300 g riže arborio, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1 1/2 žlica maslaca, nasjeckani svježi peršin

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta.

JEDNOSTAVNO I PREFINO 8 recepata za malene zalogaje idealne kad vam dolaze gosti

Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 15.05.2023.

    Obožavam

  • 15.05.2023.

    Tikvice se jako brzo skuhaju, stoga se dodaju kad je luk vec staklast, temeljac se dodaje malo po malo, 15 minuta nije dovoljno za kremasti rizoto, i zaboravili ste parmezan. I ovo je previse vrhnja.

  • 15.05.2023.

    Može proći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare