To je to što me zanima!

Ideja za novogodišnju večeru: Svinjsko pečenje s medom, senfom i hrskavim krumpirima

Pečenje je gotovo kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava. Tada ga izvadite i pustite da odstoji desetak minuta prije rezanja
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 30 minuta

Sastojci:

700 g svinjskog karea, 2 žlice meda, 2 žlice senfa, žlica jabučnog octa, žlica soja umaka, svježe mljeveni papar, sol

Postupak:

Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odrežite masni dio, a kožicu omotajte oko mesa i povežite koncem.

Zagrijte pećnicu na 175°C. Pomiješajte u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar. Položite svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelijte meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavite peći i pecite nepokriveno oko sat do sat i pol.

RECEPTI I SIMBOLIKA Staro narodno vjerovanje: Na oproštaju od stare i dočeku Nove godine držite se svinjetine

Povremeno polijevajte umakom koji se stvara oko pečenja. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadite ga i pustite da odstoji još desetak minuta prije rezanja. Poslužite uz hrskavo pečene krumpire, povrće ili sezonsku salatu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 31.12.2023.

    Bar na ove dvije fotografije u članku, ništa ne izgleda hrskavo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare