Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci:
700 g svinjskog karea, 2 žlice meda, 2 žlice senfa, žlica jabučnog octa, žlica soja umaka, svježe mljeveni papar, sol
Postupak:
Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odrežite masni dio, a kožicu omotajte oko mesa i povežite koncem.
Zagrijte pećnicu na 175°C. Pomiješajte u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar. Položite svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelijte meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavite peći i pecite nepokriveno oko sat do sat i pol.
Povremeno polijevajte umakom koji se stvara oko pečenja. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadite ga i pustite da odstoji još desetak minuta prije rezanja. Poslužite uz hrskavo pečene krumpire, povrće ili sezonsku salatu.