Broj osoba: 4
Priprema: 80 minuta
Sastojci:
- 1 butternut tikva
- 5 velikih mrkvi
- 4 ljutike
- nekoliko listova kadulje
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 2 l povrtnog temeljca
- feta sir
- vrhnje
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Mrkvu i tikvu očistite i narežite na kockice. Dodajte ljutiku, kadulju i povrće, dobro posolite i popaprite te pokapajte maslinovim uljem.
Prebacite ga na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici - dok rubovi ljutike ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Kad je povrće pečeno, pomiješajte ga s temeljcem, možete zdrobiti povrće drobilicom da biste dobili krem juhu.
Zagrijte povrće i temeljac te poslužite toplo s komadom feta sira i žlicom vrhnja, a sve zagrabite koricom hrskavog domaćega kruha. Uživajte!