Jednostavna pita od poriluka i krumpira priprema se prilično lako, a po želji je možete poslužiti uz kobasice, meso, jaja na oko... Ukoliko sve ne pojedete odmah, imajte na umu da je odlična i drugi dan hladna
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 150 g maslaca
POGLEDAJTE VIDEO: Oprez s krumpirom
- žumanjak
- 2 žlice vode
- 2 žličice ružmarina
- poriluk
- 200 g krumpira
- 100 g fete
- 2 češnja češnjaka
- jaje
- stručak ružmarina za posluživanje
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 200°C. Izmiksajte maslac i brašno, dok ne dobijete teksturu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte žumanjak, vodu i ružmarin. Miksajte dok se sve ne pomiješa. Mijesite dok ne dobijete podatno tijesto. Razvaljajte tijesto i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Skuhajte poriluk i krumpir na pari, premjestite u drugu posudu pa dodajte fetu i češnjak. Sve promiješajte. Pospite nasjeckan poriluk preko tijesta u limu.
Poredajte tanke ploške kuhanoga krumpira preko poriluka. Začinite solju i paprom. Premažite istučenim jajem i pecite 30 minuta pa poslužite posuto ružmarinom.