To je to što me zanima!

Ideja za laganu večeru: Fina pita od krumpira, sira i poriluka

Jednostavna pita od poriluka i krumpira priprema se prilično lako, a po želji je možete poslužiti uz kobasice, meso, jaja na oko... Ukoliko sve ne pojedete odmah, imajte na umu da je odlična i drugi dan hladna
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 2 šalice brašna
  • 150 g maslaca

POGLEDAJTE VIDEO: Oprez s krumpirom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • žumanjak
  • 2 žlice vode
  • 2 žličice ružmarina
  • poriluk
  • 200 g krumpira
  • 100 g fete
  • 2 češnja češnjaka
  • jaje
  • stručak ružmarina za posluživanje

Priprema: 

Ugrijte pećnicu na 200°C. Izmiksajte maslac i brašno, dok ne dobijete teksturu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte žumanjak, vodu i ružmarin. Miksajte dok se sve ne pomiješa. Mijesite dok ne dobijete podatno tijesto. Razvaljajte tijesto i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.

ODLIČAN RECEPT Savršena pita od jabuka, ruma i limuna - mali zalogaj uz kavu

Skuhajte poriluk i krumpir na pari, premjestite u drugu posudu pa dodajte fetu i češnjak. Sve promiješajte. Pospite nasjeckan poriluk preko tijesta u limu.

Poredajte tanke ploške kuhanoga krumpira preko poriluka. Začinite solju i paprom. Premažite istučenim jajem i pecite 30 minuta pa poslužite posuto ružmarinom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 14.07.2022.

    Lagana vecera ljeti jako ukusno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare