Ne znate li što napraviti za jelo, a u hladnjaku vam se nalaze gljive - rižoto je odličan izbor. U ovom receptu spominju se šampinjoni, no imate li kod kuće vrganja, jelo će biti još ukusnije
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 1/2 žličice timijana
- 300 g šampinjona
- šalica riže
- 2 šalice pilećeg temeljca
- 3 češnja češnjaka
- 1/4 šalice parmezana
- sol
- papar
Priprema:
Rastopite u posudi maslac pa ga pomiješajte s timijanom. Dodajte nasjeckane šampinjone, posolite i popaprite. Kuhajte oko osam minuta dok šampinjoni ne otpuste tekućinu.
Dodajte rižu i protisnuti češnjak te, miješajući, ulijevajte temeljac. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite sav temeljac. Prije kraja kuhanja umiješajte naribani parmezan.