Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko deset minuta. Kad se zažuti, pospite naribanim sirom i parmezanom pa prelijte vrućim maslacem i poslužite toplo
Vidi originalni članak
Sastojci:
- veća cvjetača (možete dodati i malo brokule)
- 70 g maslaca
- 100 g slanine
- 50 g brašna
- mlijeko
- 2 dag parmezana
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- 400 g njoka
- 10 dag topljivog sira
Priprema:
Očišćenu i na komade izrezanu cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon nekoliko minuta blanširanu cvjetaču ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.
Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko deset minuta. Kad se zažuti, pospite naribanim sirom i parmezanom pa prelijte vrućim maslacem i poslužite.