Sastojci:
- patka
- velika žlica brašna
- 300 ml bistre juhe
- 100 ml bijelog vina
- 2 velika luka
- 2 velike mrkve
- ploška celerova korijena
- 3 češnja bijelog luka
- korica limuna
- začini
Priprema:
Narežite patku i izrežite svu mast. Operite komade mesa pod mlazom hladne vode pa ih posušite na papirnatom ručniku. Posolite meso. Ogulite i nasjeckajte luk te bijeli luk. Očistite, operite i nasjeckajte mrkvu i celerov korijen. U velikoj posudi pržite komade patke na ulju dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih na tanjur. U istoj posudi dobro prepržite luk, mrkvu, celerov korijen i bijeli luk.
Umiješajte malo brašna, dobro promiješajte pa zalijte vinom i juhom. Posolite i paprite, dodajte usitnjeno začinsko bilje i malo naribane limunove korice. Dobro promiješajte. Komade patke vratite u posudu, poklopite pa meso pirjajte dok ne omekša. Povremeno dolijevajte tekućine.
Poslužite uz pire krumpir, kuhani krumpir, palentu ili rižu, a odlično ide i uz njoke.