Ovo jelo je odličan obrok jer na jednom tanjuru sadrži mnoge hranjive sastojke. U receptu se spominje jedna vrsta svježih kobasica koju možete zamijeniti kobasicama kakve imate kod kuće ili slaninom
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 crvena ili žuta paprika, narezana na kockice
- 2 mrkve, narezane na debele ploške
- 2 crvena luka, narezana na sitno
- 8 chipolata (vrsta svježe kobasice), izrezanih na trećine - možete upotrijebiti i neku drugu vrstu
- 400 g oguljenih cherry rajčica ili pelata iz konzerve
- 400 g konzerviranog bijelog graha, ocijeđenog
- 200 ml pilećeg temeljca malo posoljenog (ili pileća kocka otopljena u vodi)
- 2 žličice senfa
- 100 g smrznutog graška
- malo ulja
Za posluživanje uz jelo: krumpir, tjestenina ili riža
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa u njoj, na nauljenom dubljem protvanu, 15 minuta pecite papriku, mrkvu i luk. Dodajte kobasice i pecite još 10 minuta. Potom smanjite temperaturu pećnice na 180 pa dodajte rajčicu, grah i temeljac.
Neka se peče 35 minuta. Nakon toga umiješajte senf i grašak pa vratite u pećnicu na još pet minuta. Kad je gotovo, ostavite neka stoji desetak minuta pa poslužite uz krumpir, tjesteninu ili rižu, prenosi bbcgoodfood.com.