To je to što me zanima!

Ideja za finu večeru iz pećnice s povrćem, grahom i kobasicama

Ovo jelo je odličan obrok jer na jednom tanjuru sadrži mnoge hranjive sastojke. U receptu se spominje jedna vrsta svježih kobasica koju možete zamijeniti kobasicama kakve imate kod kuće ili slaninom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 crvena ili žuta paprika, narezana na kockice
  • 2 mrkve, narezane na debele ploške
  • 2 crvena luka, narezana na sitno
  • 8 chipolata (vrsta svježe kobasice), izrezanih na trećine - možete upotrijebiti i neku drugu vrstu

  • 400 g oguljenih cherry rajčica ili pelata iz konzerve
  • 400 g konzerviranog bijelog graha, ocijeđenog
  • 200 ml pilećeg temeljca malo posoljenog (ili pileća kocka otopljena u vodi)
  • 2 žličice senfa
  • 100 g smrznutog graška
  • malo ulja

Za posluživanje uz jelo: krumpir, tjestenina ili riža

IDEJE ZA VEČERU Pohanci kakve niste jeli: Pohati se mogu i celer, jaja, palenta...

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa u njoj, na nauljenom dubljem protvanu, 15 minuta pecite papriku, mrkvu i luk. Dodajte kobasice i pecite još 10 minuta. Potom smanjite temperaturu pećnice na 180 pa dodajte rajčicu, grah i temeljac.

Neka se peče 35 minuta. Nakon toga umiješajte senf i grašak pa vratite u pećnicu na još pet minuta. Kad je gotovo, ostavite neka stoji desetak minuta pa poslužite uz krumpir, tjesteninu ili rižu, prenosi bbcgoodfood.com.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • VolbeatDbv 22.02.2022.

    Grah i kobasice za večeru? Mogu onda spavati na balkonu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare