Sastojci:
- 450 g brašna
- 30 g kvasca
- 2 dl mlijeka
- 50 g maslaca
- žutanjak
- 1/4 žličice soli
- 150 g maslaca
- 50 g oštrog brašna
- 2 žlice šećera u prahu
- žličica cimeta
- 50 g grožđica
- 60 g čokoladnog namaza
- 2 dl slatkog vrhnja
- žlica šećera
Priprema:
Pripremljenom kvasu dodajte otopljeni maslac, žutanjak, sol, pomiješajte s preostalim brašnom i umijesite tijesto, te ostavite na toplome pola sata. Zdrobite maslac i oštro brašno, pa dobivenu smjesu razvaljajte u kvadrat promjera 15 X 15 cm.
Odstajalo i naraslo tijesto s kvascem razvaljajte na četverokut 20 X 30 cm, a u sredinu mu stavite ploču maslaca i brašna, pa preko nje presložite oba kraća kraja tijesta s kvascem. Stisnite krajeve. Razvaljajte tijesto, pa kraće stranice opet dva puta preklopite. Stavite tijesto na 15 minuta u hladnjak.
Ponovite taj postupak još dva puta. Razvaljajte tijesto na dimenzije 35 X50 cm, premažite čokoladnim namazom, pospite šećerom u prahu, cimetom i grožđicama, pa zamotajte u roladu. Režite je na komade debljine 2,5 cm, polegnite na ohlađeni lim i pecite na 220°C, 15 minuta. Prelijte još toplo vrhnjem i šećerom.