To je to što me zanima!

Ideja za brzu večeru: Zapečeni njoki s graškom i šunkom

U tavicu ubacite nasjeckani češnjak i vrhnje i vratite je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodajte naribani parmezan i promiješajte. Posolite i popaprite, i dodajte njoke...
Vidi originalni članak

Broj osoba: 2

Priprema: 50 minuta

Sastojci:

400 g njoka, 2 žlice maslaca, 100 g šunke, 2 češnj češnjaka, 200 ml vrhnja za kuhanje, 50 g parmezana, 150 g graška, papar i sol

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu. U tavici rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane.

U tavicu ubacite nasjeckani češnjak i vrhnje i vratite je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodajte naribani parmezan i promiješajte. Posolite i popaprite. Dodajte njoke i polovicu graška pa kuhajte minutu na laganoj vatri.

RECEPT DANA Zdravo i ukusno jelo: Šparoge s umakom od medvjeđeg luka

Premjestite u posudu za pečenje i pecite dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte preostali grašak, kockice šunke i poslužite toplo.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 16.03.2024.

    Super

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 16.03.2024.

    Ma ne :《

Komentiraj...
Vidi sve komentare