To je to što me zanima!

Ideja za brzu večeru: Zapečene lazanje s finim mozzarella sirom

Lazanje su odlična ideja za večeru. Ove su spremne za pećnicu za samo 10 minuta. Listove lazanja ne pecite unaprijed jer se ovi peku zajedno s umakom
Vidi originalni članak

Sastojci (za šest serviranja):

  • 200 g pirea od rajčice ili rajčica iz konzerve
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i svježi mljeveni crni papar
  • 2 režnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
  • Prstohvat mljevene crvene paprike
  • Dvije konzerve zelene leće od 400 g
  • Pola muškatne bundeve, oguljene i naribane
  • 40 g crnih maslina, bez koštica i nasjeckanih
  • 2 žlice kapara
  • Korica 1 limuna
  • Listovi bosiljka
  • Dvije kuglice od 100 g mozzarelle 
  • 300 g sušenih listova lazanja

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj posudi pomiješajte rajčice s uljem, dodajte malo soli, nasjeckani češnjak, crvenu papriku, leću, bundevu, masline, kapar i limunovu koricu. Listove bosiljka prepolovite.

Žlicom stavite četvrtinu umaka u posudu veličine 20 x 30 cm.Rasporedite trećinu jedne kuglice mozzarelle, a zatim prekrijte listovima tjestenine. Ponovite za još dva sloja. 

Završite završnim slojem umaka te dodajte cijelu drugu kuglicu mozzarelle, začinite solju i paprom, na vrh stavite bosiljak i dodajte još malo maslinovog ulja.

Pecite dok mozzarella ne porumeni, 30 do 35 minuta. Poslužite uz začinjenu salatu, piše PureWow.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nap 26.01.2022.

    Super lazanje mljac

  • AC.MILAN 26.01.2022.

    ove lazabje na slici ne mogu bit tužnije nego što jesu. suhe, stare, bez sočnosti. tragedija

  • kralj_prijeloma 26.01.2022.

    ovakva jela jedem samo za godisnjice, ak me pozovu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare