Lazanje su odlična ideja za večeru. Ove su spremne za pećnicu za samo 10 minuta. Listove lazanja ne pecite unaprijed jer se ovi peku zajedno s umakom
Vidi originalni članak
Sastojci (za šest serviranja):
- 200 g pirea od rajčice ili rajčica iz konzerve
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol i svježi mljeveni crni papar
- 2 režnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
- Prstohvat mljevene crvene paprike
- Dvije konzerve zelene leće od 400 g
- Pola muškatne bundeve, oguljene i naribane
- 40 g crnih maslina, bez koštica i nasjeckanih
- 2 žlice kapara
- Korica 1 limuna
- Listovi bosiljka
- Dvije kuglice od 100 g mozzarelle
- 300 g sušenih listova lazanja
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj posudi pomiješajte rajčice s uljem, dodajte malo soli, nasjeckani češnjak, crvenu papriku, leću, bundevu, masline, kapar i limunovu koricu. Listove bosiljka prepolovite.
Žlicom stavite četvrtinu umaka u posudu veličine 20 x 30 cm.Rasporedite trećinu jedne kuglice mozzarelle, a zatim prekrijte listovima tjestenine. Ponovite za još dva sloja.
Završite završnim slojem umaka te dodajte cijelu drugu kuglicu mozzarelle, začinite solju i paprom, na vrh stavite bosiljak i dodajte još malo maslinovog ulja.
Pecite dok mozzarella ne porumeni, 30 do 35 minuta. Poslužite uz začinjenu salatu, piše PureWow.