Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta
Sastojci:
2-3 veća krumpira, 300 g mladog špinata, pola luka, sušeni čili, rajčica, ½ žličice sjemenki kumina, 1/2 žličice češnjaka, 3/4 žličice soli, 1/4 žličice kurkume, 1/2 žličice čilija u prahu, sok od limuna
POGLEDAJTE VIDEO:
Postupak:
Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Luk sitno nasjeckajte, kao i rajčice, špinat i čili. Dodajte ulje u tavu, zatim sjemenke kumina te sušeni čili i luk. Pirjajte dok rubovi luka ne počnu mijenjati boju. Dodajte protisnuti češnjak, brzo izmiješajte, a zatim dodajte rajčice, sol, čili u prahu i kurkumu.
Pirjajte na srednjoj do srednje jakoj vatri. Dodajte ocijeđeni krumpir u tavu i dobro ga izmiješajte, zatim dodajte špinat i dobro promiješajte. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 4-5 minuta, a zatim provjerite je li gotovo. Dodajte malo soka od limuna, po potrebi začinite i poslužite.