broj osoba: 4
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
vezica korijandera, 1/2 vezice peršina, 1/2 crvenog luka, 2 šalice kuhane kvinoje ili bulgura, pola šalice kuhane leće, 2 žlice prženih suncokretovih sjemenki, 2 žlice tostiranih sjemenki bundeve, 3 žlice tostiranih pinjola, 1/4 šalice ribizla, 2 žlice suhih brusnica, 3 žlice sjeckanih kapara, sok 1 limuna, 3 žlice maslinova ulja, sol; Za preljev: šalica grčkog jogurta, žličica mljevenog kumina, žlica meda.
Priprema:
Korijander i peršin nasjeckajte, a crveni luk narežite na sitne kockice. Dodajte kuhane žitarice, tostirane sjemenke, kapare, ribizle. Začinite sokom od limuna i maslinovim uljem. Salatu poslužite tako da gore posipate brusnice, a preljev od jogurta stavite u zdjelicu sa strane.