To je to što me zanima!

Idealno za petak: Mini pizze s tunjevinom su brzi i fini obrok

Tijesto razdijelite na 4 dijela na površini posutoj brašnom i razvaljajte u okrugle oblike. Stavite ga na namašćeni lim i oblikujte rubove. Po tijestu razdijelite nadjev i pokapajte ga uljem. Pecite 25 minuta
Vidi originalni članak

Priprema:

Kvasac otopite sa šećerom u 125 ml tople vode. Dodajte sol, brašno i ulje te umijesite glatko tijesto. Stavite ga na toplo da se diže 15-20 minuta. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Rajčice ogulite, uklonite im sjemenke i usitnite ih. Ribu ocijedite i usitnite. Pomiješajte je s maslinama, rajčicama i istisnutim češnjakom. Posolite i popaprite. Tijesto razdijelite na 4 dijela na površini posutoj brašnom i razvaljajte u okrugle oblike. Stavite ga na namašćeni lim i oblikujte rubove. Po tijestu razdijelite nadjev i pokapajte ga uljem. Pecite 25 minuta, pospite parmezanom i ukrasite sjeckanim peršinom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Za tijesto: 200 g brašna, 40 ml maslinova ulja, ¼ kockice svježeg kvasca, po prstohvat šećera i soli

Za nadjev: 250 g rajčica, 1 limenka tunjevine (185 g), po 20 zelenih i crnih maslina, 1 češanj češnjaka, 2 žlice maslinova ulja, 25 g naribanog parmezana, peršin za ukrašavanje, sol i papar

ZA PRSTE POLIZATI Recept za slasne hercegovačke uštipke - priprema je brza i laka

Broj osoba: 2 (4 mini pizze)

Priprema: 20 minuta
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare