Sastojci:
- 2 žlice uljane repice
- 1 juneće pečenje bez kostiju cca. 1500 gr
- 350 ml vode
- 175 ml piva ili goveđe juhe
- 2 dcl umaka od rajčice
- 100 gr nasjeckanog luka
- 2 jušne žlice šećera
- 1 jušna žlica alkoholnog octa
- 2 čajne žličice soli
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 1 list lovora
- 1/2 čajne žličice papra
- 1/2 čajne žličice mljevenog đumbira
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte ulje u kikiriki posudi. Stavite u posudu meso i na laganoj vatri popržit sa svih strana.
Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
U međuvremenu pomiješajte vodu, pivo, umak od rajčice, luk, šećer, ocat, sol, cimet, lovorov list, papar i đumbir. Prelijte preko mesa i zatvorite kikiriki posudu. Stavite u pećnicu.
Smanjite temperaturu pećnice na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 2 i pol do 3 sata.
Izvadite meso i narežite ga. Bacite lovorov list. Po želji zgusnite umak.
Može li se bavarsko pečenje zamrznuti?
Stavite narezano pečenje u posude za zamrzavanje; prelijte sokovima u kojem se peklo. Ohladite i zamrznite. Za upotrebu, djelomično odmrznite u hladnjaku preko noći piše Taste of Home.
OBORIO JE GUINNESSOV REKORD, PREŽIVIO DVA MOŽDANA: