To je to što me zanima!

Idealni ručak: Bavarsko juneće pečenje koje se topi u ustima

Juneća pečenka za zimski ručak - zvuči savršeno! Priprema je kratka i laka, iako ima puno sastojaka, a najveći problem će biti dočekati ručak dok se iz pećnice šire zamamni mirisi domom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice uljane repice
  • 1 juneće pečenje bez kostiju cca. 1500 gr
  • 350 ml  vode
  • 175 ml piva ili goveđe juhe
  • 2 dcl umaka od rajčice
  • 100 gr nasjeckanog luka
  • 2 jušne žlice šećera
  • 1 jušna žlica alkoholnog octa
  • 2 čajne žličice soli
  • 1 čajna žličica mljevenog cimeta
  • 1 list lovora
  • 1/2 čajne žličice papra
  • 1/2 čajne žličice mljevenog đumbira

ZA PRSTE POLIZATI! Ideja za ručak: Sočna rebrica u finoj marinadi od senfa i meda

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte ulje u kikiriki posudi. Stavite u posudu meso i na laganoj vatri popržit sa svih strana. 

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

U međuvremenu pomiješajte vodu, pivo, umak od rajčice, luk, šećer, ocat, sol, cimet, lovorov list, papar i đumbir. Prelijte preko mesa i zatvorite kikiriki posudu. Stavite u pećnicu.

Smanjite temperaturu pećnice na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 2 i pol do 3 sata.

Izvadite meso i narežite ga. Bacite lovorov list. Po želji zgusnite umak.

DESET SUPER RECEPATA Odbrojavamo do Božića: Linzeri i londoneri mogu stajati čak tri tjedna, ako ih prije ne pojedete

Može li se bavarsko pečenje zamrznuti?

Stavite narezano pečenje u posude za zamrzavanje; prelijte sokovima u kojem se peklo. Ohladite i zamrznite. Za upotrebu, djelomično odmrznite u hladnjaku preko noći piše Taste of Home

OBORIO JE GUINNESSOV REKORD, PREŽIVIO DVA MOŽDANA:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • RazjareniBik 08.12.2022.

    Radi se o kikiri posudi. Nema veze s kikirikijem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare