To je to što me zanima!

Idealne proporcije vagine: Jeste li ispod ili iznad prosjeka?

Dubina i promjer vagine nisu tema o kojoj se priča kao kad je riječ o muškom spolovilu. Ipak, znanstvenici su utvrdili prosjek i rapon mjera, pa evo kako stvari oko toga stoje
Vidi originalni članak

Baš kao  što se mladići pitaju imaju li dovoljno velik 'ponos', zasigurno nema djevojke koja se u nekom trenutku života nije zapitala je li njena vagina u skladu sa 'standardima', odnosno spada li u one s malom (uskom) vaginom, ili s velikom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Upoznajte vaginalnu bildericu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nego vas vlastite mjere zabrinu, treba znati da je vagina skup mišića koji se ovisno o situaciji, steže ii opušta.  

Sve vagine proširit će se za vrijeme seksa, pri čemu broj odnosa ne utječe na veličinu. Prema studiji provedenoj na više od 200 žena, vaginalni kanal je u prosjeku dug 9,6 cm, a širok od 2,5 do 3,5 cm.

'POMLADITE' SE Uređivanje vagine! Najboljih 5 tretmana za žene starije od 40

U mlađim godinama te dok su vaginalni mišići aktivni, vagina ostaje čvrsta, dok se s godinama, uslijed poroda, dugotrajnog sjedenja i nedostatka fizičke aktivnosti, može opustiti. 

Znanstvenici su 'izmjerili' sve njene dijelove, pa evo malo činjenica: 

Velike usne

Spadaju u vanjske dijelove stidnice koji štite vaginu ili rodnicu te okružuju male usne. U prosjeku su duge oko 8,1 cm, što odgovara veličini prosječnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga, u studiji se ističe da iznosi između 4,5 i 11,5 cm. 
Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je kako se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne

Nazivaju se još i unutarnjim usnama. One okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je kako je lijeva mala usna u prosjeku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Lijeva mala usna je u prosjeku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, niti veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Postoji veliki raspon veličine klitorisa koji se razlikuje od žene do žene. Klitoris se naziva i dražicom, a jedina uloga mu je da poveća seksualno zadovoljstvo žene. Prosjek širine klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine sudionica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm).

Prosječna duljina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema utjecaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.
 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Regoč19 29.07.2024.

    Proporcije..vagine?!!? Više nije pitanje "Kuda ide ovaj svijet?" nego " Pa kuda smo to dospjeli ??!!"

  • Lamrak67 29.07.2024.

    Nisam baš poznavalac dobre rakije, ali dobro ide uz suhu smokvu, bolje nego dobro namočene adidas tene koje jure kiklje... @svi smo tu samo u prolazu @aD idas 

  • Barbara33333 28.07.2024.

    Idealna . Ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare