To je to što me zanima!

Idealan obrok za ljeto na moru: Fine pečene srdele s limunom

Ovo iznimno zdravo jelo brzo se priprema, a donosimo recept za četvero ljudi. Ovakve srdele idealne su za ugodne večeri s društvom tijekom odmora na moru
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 20 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

luk, 100 g cherry rajčica, sok i korica 1 limuna, žličica sjemenki kima, 1/4 žličice suhe ljute papričice u ljuskicama, maslinovo ulje, 2 žlice sitno sjeckanog peršina, češnjak, srdele (250 g sirovih srdela po osobi)

RECEPT DANA Brzo i fino: Aromatična palenta s ružmarinom i češnjakom

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Srdele očistite te ih poslažite na lim obložen papirom za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i posolite. Cherry rajčice i nasjeckani luk pomiješajte s koricom limuna, malo soli, ljuskicama papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješajte i poslažite oko srdela. Na ostatak papira možete staviti krumpira po želji. Pripremljene srdele pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju. Pospite ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ,.youtube. 15.08.2023.

    ne valja, riba futa :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare