Ovaj namaz, osim što je vrlo ukusan, sadrži zdrave sastojke i odličan je izbor za lagani doručak ili večeru. Osim uz kruh, jesti ga možete uz krekere, grisine...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 50-100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak
- 150 g slanutka
- 3 žlice limunova soka
- češanj češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žlice suhog peršina
- 2 žlice sezama
- Šareni papar
- Sol
- 3-5 listića svježeg bosiljka
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Slanutak ostavite namakati 12 sati u vodi. Zatim ga kuhajte dok ne omekša (oko 45 minuta) te posolite po potrebi. Sezam kratko popecite u tavi na umjerenoj vatri bez masnoća. Kuhani slanutak, zajedno s vodom u kojoj je kuhan, limunovim sokom i češnjakom, usitnite u blenderu da dobijete glatku masu.
Dodajte maslinovo ulje, peršin, papar, bosiljak i sezam te ponovite postupak. Namaz ostavite u hladnjaku i poslužite kao namaz.