To je to što me zanima!

Hrvatska frankovka najbolja na 4. Međunarodnom ocjenjivanju

Ove su godine prikupljena 54 uzorka različitih kategorija i godišta iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije. Vina su se ocjenjivala u četiri kategorije: berba 2020., 2019., 2018., 2017. i starije
Vidi originalni članak

U prostorima vinarije Feravino, u organizaciji branda Enosophija, održano je 4. Međunarodno ocjenjivanje frankovki. Ocjenjivanje se ponovno održalo u sklopu Festivala frankovke koji organizira općina Feričanci u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovogodišnja najbolje ocijenjena frankovka u kategoriji berbe 2020. je vino Frankovka Krauthaker. U kategoriji berbe 2019./2018. zlatnu medalju kao najbolje ocijenjeno vino osvojila je  austrijska frankovka - Jalits blaufränkisch reserve, a u kategoriji frankovki berbe 2017. i starije zlatnu medalju osvojila je Frankovka Belje 2012. s 90 bodova koja je ujedno i šampion cijelog ocjenjivanja. Uz prof. dr. sc. Anu Jeromel s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u komisiji je bilo 7 vrhunskih enologa, certificiranih sommeliera i voditelja proizvodnje u vinarijama iz Mađarske, Srbije, Slovenije, Srbije te Hrvatske koji su vina ocjenjivali metodom 100 bodova. Ovom se metodom brojčano ocjenjuju bistroća i boja, čistoća, intenzitet i kvaliteta mirisa, opći dojam i čistoća vina te intenzitet, trajnost i kvaliteta okusa, a da bi vino dobilo prolaznu ocjenu niti jedna od navedenih karakteristika ne smije biti negativno ocijenjena.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare