Nemate li ideju što danas kuhati, isprobajte ove fine vegetarijanske popečke u koje osim kelja dodajete i sir, jaje, začine... Potom oblikujete odreske i pržite ih u vrućem ulju. Popečke poslužite uz omiljeni umak
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 35 minuta
Sastojci:
kg kelja, češanj češnjaka, žlica mješavine suhih začina po želji, 3 žlice maslinova ulja, jaje, 150 g ementaler sira, 25 g krušnih mrvica, papar, sol
Priprema:
Kelj očistite i narežite na rezance pa ga kuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša, od 10 do 15 minuta. Ocijedite ga i još ga sitnije narežite. Dodajte mu protisnuti češnjak, sol, papar, jaje, sir i krušne mrvice.
Smjesu promiješajte i oblikujte odreske. Pržite ih u vrućem ulju dok ne budu zlatnožuti. Popečke poslužite uz omiljeni umak.