To je to što me zanima!

Hrskavi pomfrit s malo češnjaka i sira - priprema se u pećnici

S vremena na vrijeme treba unijeti promjenu u kuhinju, isprobati neko novo jelo, začin ili način pripreme. Donosimo vam recept za jedan od omiljenih priloga, pripremljen na novi način
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 velika krumpira
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žlica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)
  • 4 jušne žlice parmezana
  • 2 jušne žlice svježe nasjeckanog peršina
  • sol po ukusu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i narežite krumpire u obliku pomfrita. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.

Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje.  Ostak ulja i začina sačuvajte za kasnije.

LAKŠE JE NEGO ŠTO SE ČINI Recept za domaće lisnato tijesto i ideje što s njim napraviti - od kolača do laganih glavnih jela

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin. 

Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 17.04.2021.

    Mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare