Sastojci:
- 4 velika krumpira
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žlica češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)
- 4 jušne žlice parmezana
- 2 jušne žlice svježe nasjeckanog peršina
- sol po ukusu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i narežite krumpire u obliku pomfrita. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.
Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje. Ostak ulja i začina sačuvajte za kasnije.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin.
Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. Izvadite iz pećnice i poslužite.