broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
450 g batata, ½ šalice narančaste leće, 1 manji luk, 1 l suncokretova ulja, 1 žličica soli, 1 žličica sjemenki kumina, 1 žličica korijandera u prahu, 1 žličica mješavine začina garam masala, ¼ žličice kurkume u prahu, 1 žličica ljude crvene papričice u prahu, 1/8 žličice svježe mljevenog crnog papra, ¼ šalice brašna od slanutka (ili pšeničnog brašna), 1 izmućeno jaje, 1 šalica panko mrvica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Batate izbodite vilicom i pecite u pećnici 45-60 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Opranu leću namočite u vodi 10 minuta. Leću kuhajte u pola šalice vode 10-15 minuta, odnosno dok ne omekša. Popržite luk na žlici ulja na tavi. Dodajte sjemenke kumina, korijander, garam masalu, kurkumu, ljutu papričicu u prahu, crni papar i žličicu soli. Sve skupa pržite 3-4 minute. Ocijedite leću i dodajte je u poprženi luk sa začinima. Pečeni batat ogulite i zgnječite u pire. Batatu dodajte mješavinu luka, leće i začina pa nastavite gnječiti do homogene smjese. Formirajte krokete i uvaljajte ih u slanutkovo ili pšenično brašno. Potom ih umočite u razmućeno jaje, a nakon toga u panko mrvice. Ugrijte ulje i u njemu ispržite krokete dok ne dobiju zlaćanu boju.