To je to što me zanima!

Hrskave polpete od tikvica i umak od jogurta - odličan spoj

Ovo jelo sa vrlo niskim udjelom ugljikohidrata može biti prilog, lagano glavno jelo ili zdrava grickalica između obroka. Također, imate li viška tikvica, ovo je odlična ideja kako ih potrošiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za polpete:

  • 1 tikvica
  • 1 umućeno jaje
  • 1/3 šalice bademovog brašna
  • 1/2 šalice Ricotta sira
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 1 žlica svježe nasjeckanog vlasca
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
  • sol i papar po ukusu
  • malo ulja za prženje na tavi

Za umak:

  • 1/2 šalice običnog jogurta
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 češnja isjeckanog češnjaka
  • 2 žličice svježeg kopra ili 1/2 žličice suhog kopra

*šalica od 2,4 dl

SAVJETI IZ 1952. GODINE Zimnica naših baka: Voće i povrće su čuvale u pijesku, a u kiseli kupus su stavljale svašta

Postupak:

Izribajte tikvice pa ih pomiješajte sa ostalim sastojcima. Nauljite tavu i neka se dobro zagrije pa žlicom uzimajte smjesu i stavljajte na ulje. Pecite sa svake strane dvije do tri minute dok ne dobije zlatno smeđu boju, a tekstura bude hrskava.

Poslažite polpete na papirnati ubrus da se upije višak masnoće. Ostavite da se skroz ohlade. Za umak pomiješajte sve sastojke pa poslužite uz polpete, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare