To je to što me zanima!

Hrskava pohana piletina bez prženja u ulju - da, moguće je

Radi se o jednostavnom triku uz koji će vam pohana piletina biti jednako ukusna iako se neće pržiti u puno ulja. Uz to će biti zdravija, lakša za probavu i manje kalorična
Vidi originalni članak

Vrlo je jednostavno! Piletinu pripremite kao za pohanje, kao što to inače radite, poslažite je u prethodno malo nauljen protvan pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen). Stavite da se peče u pećnici oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.

Dodatni savjeti 

Ako pripremate pohane batke ili nadbatke, tada ih pecite na malo laganijoj vatri dulje vrijeme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Osim klasičnog omatanja mesa brašnom, jajima i mrvicama, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohati. Na primjer, nakon umatanja u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice. Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • zvrka1977 18.11.2016.

    Mi samo tak i pohamo već nekih 15-tak godina. Kolumbovo otkriće Amerike je ništa prema vašim novootkrivenim trikovima...

  • svejedobro 18.11.2016.

    Pohano mesu u ulju i pohano u svinjskoj masti je nebo i zemlja što se tiče okusa...

  • Mél.C.B.🌼 17.11.2016.

    K vragu i ti pohana piletina, nikako da mi uspije! :'(

Komentiraj...
Vidi sve komentare