Probajte ispeći krilca u hrskavoj korici od parmezana, slano je i ukusno, a bit će dobar mesni obrok kojem možete dodati svježe nasjeckano povrće i umake po želji
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g pilećih krilca
- 80 g brašna
- jaje
- sol
- papar
- 1∕2 dl mlijeka
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- jušna žlica kečapa
- čajna žličica tabasca
- čajna žličica mljevene ljute paprike
- čajna žličica sušenog vlasca
- 70 g parmezana
- 1∕2 šalice brašna
- šalica i 1/2 kukuruznih pahuljica
Priprema:
- Odstranite kožicu s krilca i zarežite ih oko kosti.
- Pomiješajte jaje s mlijekom i vrhnjem za kuhanje, posolite i popaprite. Umiješajte kečap i tabasco.
- Naribajte sir i dodajte ga u tekućinu.
- U drugoj posudi krupnije usitnite dio kukuruznih pahuljica, a ostatak sameljite u blenderu.
- Brašnu dodajte sušeni vlasac i mljevenu papriku.
- Meso uvaljajte u brašno, zatim u smjesu od mlijeka, vrhnja i sira, a zatim u kukuruzne pahuljice.
- U dubokoj tavi zagrijte ulje (toliko da krilca plutaju ulju prilikom prženja).
- Panirano meso pecite dok ne postane hrskavo i zlatnožute boje.
- Poslužite uz bogatu ljetnu salatu od rajčica, krastavaca, paprike, rikole i drugog omiljenog povrća po izboru, začinjenog maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Umak možete napraviti od kečapa i majoneze ili grčkog jogurta i vlasca.