To je to što me zanima!

Hrskava krilca s parmezanom

Probajte ispeći krilca u hrskavoj korici od parmezana, slano je i ukusno, a bit će dobar mesni obrok kojem možete dodati svježe nasjeckano povrće i umake po želji
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g pilećih krilca
  • 80 g brašna
  • jaje
  • sol
  • papar
  • 1∕2 dl mlijeka
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • jušna žlica kečapa
  • čajna žličica tabasca
  • čajna žličica mljevene ljute paprike
  • čajna žličica sušenog vlasca
  • 70 g parmezana
  • 1∕2 šalice brašna
  • šalica i 1/2 kukuruznih pahuljica

Priprema:

  1. Odstranite kožicu s krilca i zarežite ih oko kosti.
  2. Pomiješajte jaje s mlijekom i vrhnjem za kuhanje, posolite i popaprite. Umiješajte kečap i tabasco.
  3. Naribajte sir i dodajte ga u tekućinu.
  4. U drugoj posudi krupnije usitnite dio kukuruznih pahuljica, a ostatak sameljite u blenderu.
  5. Brašnu dodajte sušeni vlasac i mljevenu papriku.
  6. Meso uvaljajte u brašno, zatim u smjesu od mlijeka, vrhnja i sira, a zatim u kukuruzne pahuljice.
  7. U dubokoj tavi zagrijte ulje (toliko da krilca plutaju ulju prilikom prženja).
  8. Panirano meso pecite dok ne postane hrskavo i zlatnožute boje.
  9. Poslužite uz bogatu ljetnu salatu od rajčica, krastavaca, paprike, rikole i drugog omiljenog povrća po izboru, začinjenog maslinovim uljem i limunovim sokom.
  10. Umak možete napraviti od kečapa i majoneze ili grčkog jogurta i vlasca. 
Idi na 24sata

Komentari 9

  • 18.06.2021.

    Krilca su super..njami,njami 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare