Ostatak ručka koji vam je ostao u hladnjaku ne morate baciti nego iskoristiti za neko drugo jelo. Primjerice, tjesteninu (osobito špagete) možete upotrijebiti za juhu, grah ili gulaš.
Prethodno ih samo narežite na kraće dijelove i ubacite u jelo pred kraj kuhanja. Špagete ili neka druga vrsta tjestenine mogu poslužiti i kao sastojak hladne salate. Tako ćete iskoristiti svu hranu koju ste kupili, a ujedno i uloženi novac. No pri ovakvim postupcima hranu od ručka možete koristiti samo ako je stajala u hladnjaku najviše dva dana.
Odlučite li već u početku da ćete dio ručka prenamijeniti u drugo jelo, dobro ga poklopite, prekrijte aluminijskom folijom ili vakumirajte. Tako neće "pokupiti" mirise druge hrane iz hladnjaka i neće se pokvariti. Od kuhanog povrća možete napraviti rižoto, umak za tjesteninu, juhu ili dodati pizzi 10 minuta prije kraja pečenja. Nasjeckate li ga na kockice, poslužit će i u pripremi složenaca i kuskusa.
>>> Kuhani grašak i grah ostavite za juhu ili složenac. Stavite li ih u tortille i dodate ostale potrebne sastojke, dobit ćete meksičke specijalitete
>>> Kobasice, bilo da su kuhane ili pečene, možete dodati gulašima, rižotu ili umacima za tjesteninu. Narezane na kolutiće stavite na pizzu
>>> Mesne umake i šalšu (umak od rajčice) možete iskoristiti kao punjenje za mini preklopljene pizze, smotuljke, palačinke i slane kiflice
>>> Ostatak kuhanog povrća dodajte juhi, umacima za tjesteninu, pizzi, pitama, kuskusu, omletu, rižotu i složencima ili s rižom napravite salatu
>>> Kako bi hrana u hladnjaku dulje trajala, svježe meso držite na posebnoj polici, odvojeno od namirnica koje se mogu jesti odmah
>>> Gotovu hranu koja stoji dulje od tri dana u hladnjaku bacite. Da bi hladan zrak mogao dobro cirkulirati, hladnjak nemojte pretrpavati