To je to što me zanima!

Higijena kistova: Koliko često i kako bismo ih trebali čistiti?

Svakodnevno šminkanje zahtijeva poseban ritual za naše omiljene make-up alatke, a često i detaljno čišćenje utjecat će na njihovu dugotrajnost, kao i na zdravlje našeg tena
Vidi originalni članak

- Čišćenje kistova za puder, korektor i ostale podloge trebalo bi čistiti barem jednom tjedno. Slično pravilo vrijedi i za kistove za sjenila, no to čistite ovisno o periodici korištenja - savjetuje vizažistica Ashleigh B. Ciucci.

Ako koristite puno pudera, trebali biste kist oprati nakon svakog korištenja, jer fluid uđe u dubinu kista.

Kistove ćete očistiti tako da prvo stavite kap nježnog šampona ili detergenta na kist, a zatim rotirate pod vodom, kako bi sva prljavština izašla iz dlake. Treba paziti na dijelove gdje dlaka ulazi u kist, naročito ako je kist lijepljen, da se ljepilo ne bi rastopilo. Zato voda mora biti mlaka.

- Najbolji čistač kistova za mene je običan detergent kojim peremo suđe. On doslovno skida sve - ističe Ciucci.

Nakon pranja kist treba detaljno iscijediti, lagano stisnuti pamučnim ručnikom i polegnute ostaviti da se prirodno osuše, nikako na radijatoru.

Neki beauty brendovi u ponudi imaju i sredstvo za čišćenje kistova, s visokim postotkom alkohola, no to najviše koriste vizažisti koji isti kist koriste za više osoba.

Pranju kistova trebale bi se više posvetiti žene koje imaju osjetljivu kožu i lice podložno aknama. 

- Ako primijetite opadanje dlake, vrijeme je da bacite kist. Također, ako kist ne možete skroz očistiti i ako se čini da je on i dalje prljav, bacite ga. U pravilu bismo kistove koje koristimo na svakodnevnoj bazi trebale mijenjati svaka tri mjeseca - predlaže vizažistica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare