To je to što me zanima!

Grčka pita sa sirom i špinatom je odlična ideja za brzu večeru

Pite se mogu praviti od gotovo svih namirnica - voća, povrća ili mesa i ribe, dok tijesto može biti prhko, izrađeno od lisnatog tijesta ili pak kora za savijače
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 kora za savijače
  • 250 g špinata
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • 60 g otopljenog maslaca

BEZ PEČENJA Kuglice od ostataka materijala za kolače - krema, biskvita...

  • 100 g ricotta sira
  • muškatni oraščić
  • češanj češnjaka
  • sol
  • papar
  • žumanjak za premazivanje

Priprema:

Očistite špinat i dobro ga operite. Blanširajte ga u kipućoj vodi pet minuta. Ocijedite i sitno nasjeckajte ili usitnite električnom sjeckalicom.

Umutite jaja. Zdrobite ricotta sir te ga pomiješajte sa špinatom. Posolite, popaprite, dodajte naribani muškatni oraščić, protisnuti češnjak i umućena jaja.

Smjesu dobro izmiješaje. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje premažite uljem i obložite papirom za pečenje. Na čistoj radnoj površini raširite kore.

PREPUNI OKUSA Recept za medenjake koji se tope u ustima - meki i ukusni

Prvu lagano poprskajte otopljenim maslacem i posložite u kalup za pečenje. Pokrijte je drugom, ponovno premažite masnoćom i stavite nadjev.

Prekrijte ga novom korom, zatim opet premažite maslacem i tako redom dok ne potrošite sav nadjev i kore. Premažite savijače po vrhu umućenim žumanjkom i pecite oko 25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđe boje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • valuta 20.12.2017.

    pita može biti samo prhko tijesto, sve ostalo su štrudle ili savijače ... kakva vam je to "pita" od kora za savijače?

  • 19.12.2017.

    mljacccccccccccccc

  • Constellation 🖤 19.12.2017.

    Jest, ja smjesi dodam i parmezan. Bude još bolje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare