Stavite kruh u posudu i zalijte mlijekom pa ostavite da odstoji pet minuta. Dodajte nasjeckani luk, mljeveno meso, jaje, bosiljak, sir i pola količine peršina. Začinite solju i paprom...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- Umak: kg rajčica, maslinovo ulje, po žlica listića ružmarina, peršina, korijandra i limunske trave, 2 lovorova lista, 6 češnjeva češnjaka, sol, papar
- Okruglice: 2 kriške bijeloga kruha, 1/2 šalice mlijeka, luk, 500 g mljevene govedine, jaje, 1/3 šalice nasjeckanih listića bosiljka, 1/3 šalice naribanog parmezana, 2 žlice maslinova ulja, sol, papar
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 190°C. Stavite rajčice u lim za pečenje. Prelijte s puno maslinova ulja i dodajte začine. Zgnječite češnjak i dodajte u lim. Začinite solju i paprom pa pecite pola sata. Izvadite iz lima pa odstranite lovorove listove. Ispasirajte te ostavite sa strane dok ne pripremite mesne okruglice.
Stavite kruh u posudu i zalijte mlijekom pa ostavite da odstoji pet minuta. Dodajte nasjeckani luk, mljeveno meso, jaje, bosiljak, sir i pola količine peršina. Začinite solju i paprom. Pomiješajte rukama i oblikujte u okruglice. Ugrijte ulje u tavi pa pržite okruglice dok ne dobiju boju. Poslužite s umakom i pospite ostatkom peršina.