To je to što me zanima!

Goveđa koljenica u umaku od vina, povrća i mnoštva začina

Isprobajte goveđu koljenicu s obiljem umaka i povrća iz ekspres lonca. Meso prožeto aromama povrća i začina će vas potpuno oduševiti, isto kao i činjenica da radite sve u jednom loncu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1,3 do 1,5 kg goveđe koljenice
  • 1 veliki luk, izrezan na četvrtine
  • 1 poriluk, prepolovljen
  • 3 stabljike celera, prepolovljene
  • 2 žlice morske soli
  • 1 žlica svježe mljevenog crnog papra

  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 5 češnja češnjaka
  • 200 ml crnog vina
  • 200 ml goveđeg temeljca
  • 2 lovorova lista
  • 1 kg sitnog mladog krumpira
  • 4 pastrnjaka, oguliti i narezati na četvrtine
  • 4 velike mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 100 g maslaca 
  • 1 pušlek vlasca, nasjeckan

Priprema:

Stavite ulje u ekspres lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri pa stavite unutra meso da porumeni sa svih strana. Potom ga izvadite i u lonac dodajte luk, poriluk i celer pa pržite 3 do 4 minute, da malo omekša.

U to stavite sol, papar, pire od rajčice i češnjak pa kuhajte 3 do 4 minute, dok ne se ne počne stvarati fini miris. Dodajte vino i promiješajte drvenom kuhačom tako da odvojite sitne komadiće sa dna lonca. Ostavite nekoliko minuta da ispari alkohol pa na to povrće stavite meso, temeljac i lovorove listiće.

Tada zatvorite lonac i kuhajte na jakoj vatri dok se ne stvori pritisak. Potom snizite temperaturu i nastavite kuhati na laganoj vatri jedan sat i 15 minuta. Nakon toga maknite lonac sa štednjaka i ostavite da se pritisak u njemu smanji.

TOPLO I NA ŽLICU Sve se sprema u jednom loncu: Recepti za fina i ukusna variva koja će zagrijati sve zimogrozne

Sada je red na krumpir. Stavite ga u lonac na meso i povrće pa dodajte pastrnjak i mrkvu. Zatvorite lonac i kuhajte pod pritiskom deset minuta. Na kraju izvadite sve na pladanj i poslužite. Ali, prije toga prelijte umakom - u sokove ostale u loncu dodajte maslac i stavite na srednje jaku vatru. Izgnječite povrće koje je unutra da dobijete fini umak pa ostavite da se krčka još deset minuta. Prelijte po jelu pa posipajte sve sjeckanim vlascem.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare