broj osoba: 4
priprema: 20 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
4 žlice maslaca, 700 g svježih njoka, 1,5 šalica kukuruza iz konzerve (ili zrna kuhanoga kukuruza šećerca), pola žličice svježe mljevenog crnog papra, 3 žlice bijelog misa, 60 naribanog pecorino sira + dodatno za posluživanje svježi vlasac
Priprema:
Istopite tri žlice maslaca u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte njoke uz često miješanje, sve dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i postanu hrskavi, 6-8 minuta. Njoke zatim stavite sa strane. Dodajte preostalu žlicu maslaca, dodajte kukuruz i papar te dinstajte, uz često miješanje 2-3 minute. Umiješajte 3/4 šalice vode, miso pastu i sir. Kuhajte, uz stalno miješanje pjenjačom, dok se sir ne rastopi i umak postane jednoličan, 1-2 minute. Vratite njoke u tavu i protresite da se sve dobro izmiješa. Poslužite posuto nasjeckanim svježim vlascem, naribanim pecorinom i svježe mljevenim paprom.
POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU: DAVOR BRUKETA O PUTU DO USPJEHA