To je to što me zanima!

Gordon Ramsay: Otkrit ću vam kako ispeći savršenu kajganu

Jaja se sole tek pred kraj i mute u tavi, ne prethodno. Moraju biti mekana, a vlasac im daje seksi izgled, pojašnjava jedan od najpoznatijih kuhara, Gordon Ramsay
Vidi originalni članak

Savršena kajgana

Sastojci: 3 jaja, malo maslaca, pola žlice milerama, malo soli i papra, nasjeckani vlasac; klobuci velikih šampinjona, sol i papar, cherry rajčice; kruh od kiselog tijesta, malo maslinova ulja 

Priprema: Klobuke šampinjona stavite na malo ulja, ali držite ih cijele. Rajčice operite, posušite i stavite cijele na tavu. Kruh narežite na deblje kriške i ispecite u tosteru. Jaja stavite u posudu i nemojte ih soliti. Maslac stavite u jaja. Špatulom miješajte jaja na vatri, ne prije. Čim se počne lijepiti za površinu maknite s vatre, miješajte i vratite na vatru. Neprestano miješajte. Nekoliko puta maknite s vatre, miješajte i vratite nazad na vatru. 

Stavite pola žlice milerama u jaja, izmiješajte i tek sada posolite i popaprite. Dodajte malo nasjeckanog vlasca. Sve izmiješajte. Na tanjur poslažite klobuke šampinjona, kruh malo poprskajte maslinovim uljem, na njega stavite kajganu, a sa strane rajčice. Poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 0merta 01.08.2011.

    mmmljac :)

  • Karin_1401 25.07.2011.

    Istina je da nema do sviježih domaćih jaja. Iako je ovo ispalo blijedo zbog tog milerama.... No kajgana, ili ti ga ''fritaja'' kako mi kažemo - mora se žutiti. :-)

  • kuca99 18.07.2011.

    meni ovo ne izgleda bas sexy, izgleda vise nejestivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare