To je to što me zanima!

Gljive se lakše čiste četkicom za zube, a limun cijedi zagrijan

Premažite citruse istučenim bjelanjakom, pospite šećerom i osušite te ćete dobiti efektan ukras za stol. Nemojte bacati rajčice kada se naboraju, takve su odlične za pečenje
Vidi originalni članak

Banane nakon kupnje razdvojite, jer ako ih ostavite spojene, brže će trunuti, tvrdi Rafal Col, autor knjige “Best Cooking Tips and Techniques: Over 300 Tips and Techniques for Easier Cooking!”.

- Čišćenje gljiva olakšat će vam četkica za zube. Nema potrebe koristiti posebne četke, čista mekana četkica ima praktičnu ručku, a zahvaljujući svojoj veličini može doći do teško dostupnih mjesta i dubinski ih očistiti. Nakon čišćenja gljiva, četkicu za zube ubacite u perilicu za posuđe - savjetuje autor.

Tvrdi da ne treba bacati rajčice kad se naboraju. Takve su odlične za pečenje, a mogu se koristiti u umacima, salatama i sendvičima. Probodite ih vilicom i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite ih 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C, a zatim smanjite temperaturu na 190°C pa pecite još 20 minuta do pola sata. Pazite da se karameliziraju, a ne izgore, napominje autorica.

KNJIGA DANA Suosjećanje na poslu povećava produktivnost i vodi uspjehu

- Za posebne prilike stol možete ukrasiti pomoću bjelanjka, zrnatog šećera i citrusa. Lagano istucite bjelanjak pa četkom za tijesto premažite bjelanjak po limunu i drugom voću po vašoj želji. Voće pospite zrnatim šećerom pazeći da bude u potpunosti obloženo njime. Voće u šećernom omotaču stavite na papir i pustite da se osuši. Kasnije napunite njime zdjelu i postavite je kao dekoraciju. S obzirom na to da se u pripremi koristi sirovi bjelanjak, dekoracija nije jestiva - upozorava autor.

KNJIGA DANA Probava pati u slučaju da stres rješavamo nezdravom hranom

- Da biste iz limuna dobili najviše soka, zagrijte ga u mikrovalnoj 30 sekundi. Istrljajte ga dlanovima pa iscijedite - savjetuje autor.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare