Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ručak za četveročlanu obitelj: Svaki dan, za manje od 30 kn!
Novi okus gina stigao je baš na vrijeme za ljeto i ako ste ljubitelj Jaffa Cakesa, onda vam se sreća nasmiješila, prenosi Mirror.
Kombinira klasični okus gina s osvježavajućim osobinama naranči, kakaa u prahu i pravim Jaffa keksima. Rezultat je čokoladna narančasta boja - savršena za ljubitelje pića koji su i sladokusci.
Svi zainteresirani mogu naručiti svoju bocu po cijeni od 240 kuna na masterofmalt.com.
Iako možda zvuči 'teško', novo piće je navodno 'nježno i slatkasto, no ne i preslatko kao likeri'.
Jedan je kupac već dao proizvodu recenziju s pet zvjezdica rekavši: 'Ovo nije razočaralo moje okusne pupoljke. Super je da nije preslatko, nije samo da ima okus naranče već pravog Jaffa keksa".
Za Instagram vrijednu prezentaciju, možete ga čak i ukrasiti stvarnim Jaffa keksom.
Znanost o Jaffa keksima
Koliko su ovi keksi popularni pokazuje i činjenica da se njima pozabavilo i znanstveno istraživanje o idealnom načinu kako ih jesti.
U McVitie'su tvrde da je Jaffa kekse najbolje jesti na način da se grickaju u krug, oko želatinoznog punjenja od naranče, pa se onda taj dio stavi u usta, a objasnili su i zašto.
Kažu da su se konzultirali sa dr. Stuartom Farrimondom, znanstvenikom i stručnjakom za okus hrane, a metoda grickanja u krug daje gotovo optimiziranu ravnotežu kiselkaste naranče, gorke čokolade i slatkog biskvita. U znanstvenim terminima to se zove 'hedonistička točka pucanja'.
Evo kako sve ljudi jedu Jaffa kekse, prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji:
- 28 posto gricka keks u krug sve dok ne dođu do dijela na kojem se nalazi žele, a onda taj dio pojedu s posebnim užitkom.
- 35 posto ljudi pojede keks u dva zalogaja, tako da prvi griz izgleda kao polumjesec.
- 20 posto utrpa cijeli Jaffa keks u usta.
- 6 posto ljudi najprije pojede žele od naranče pa tek onda sve ostalo.
Ostali imaju neke druge metode, npr. neki pogrickaju keks do želea, pa ga jezikom odvoje, otope čokoladu u ustima, pa polako cuclaju žele. Na kraju pojedu ono što je ostalo od keksa.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin: