Pet osoba različitih zanimanja, pogleda na svijet i interesa koje na prvi pogled nemaju puno toga zajedničkog ipak veže nešto posebno – strast prema kuhanju. Neki od njih su food blogeri, neki se mogu jednostavno nazvati ljubiteljima hrane, no na portalu Gastro.hr oni tvore jedinstvenu kulinarsku zajednicu. Gastrosfera će vas svakog tjedna iznova oduševiti receptima svojih pet zvijezda koje istinski uživaju u hrani, ali na našu sreću, i u otkrivanju svojih recepata i malih trikova svima koji dijele ljubav prema zavodljivim okusima i mirisima.
Bilo da eksperimentiraju odabirom netradicionalnih namirnica ili jednostavno 'poznatim' receptima dodaju neki svoj osobni začin, sigurni smo da će vas oduševiti svojim toplim i kreativnim pristupom kuhanju.
Upoznajte autore neodoljivih recepata
Tatjana Pastuović Klaić, blogerica na blogu COOKam i guštam, sebe naziva ženom, majkom i blogericom, a svoje čitatelje oduševljava jednostavnošću te šarenom paletom recepata. Prvo jelo je pripremila u 6. razredu osnovne škole i to kolač londoner.
Đurđica i Lorenka su majka i kći, jedna obožava mediteransku kuhinju dok druga istinski uživa u kineskoj. Veže ih ljubav prema isprobavanju novih jela i vođenje Zvona Cateringa, specijalizirane tvrtke za kreiranje domjenaka. Obje napominju da za kuhanje nisu potrebne skupe namirnice te da se od juneće koljenice, srdelica ili pileće jetrice mogu napraviti čudesna jela.
Matejka Paladin autorica je relativno novog bloga Life Tastes Like Chocolate, ali iskustvom i kreativnošću, posebice svojih kolača, oduševljava sve koji ju prate. Kuhanje joj je to istovremeno anti-stres terapija i najdraži hobi, a kuhinju ne može zamisliti bez kalupa za muffine.
Jadrana Ćurković mlada je poslovna žena koja je svoju karijeru ostvarila u dinamičnoj marketinškoj industriji. Kao menadžer marketinga po danu, a tvorac najfinijih kolača po noći, zapravo je kulinarska superheroina čije recepte možete pratiti i na njezinoj Facebook stranici Najfiniji kolači.
Kumigar Shokudo, počasni gost iz egzotičnog Japana, u gastro vodama svjetskih blogera poznata je kao Dancing Chef Kumigar skupljajući na svom YouTube kanalu gdje objavljuje svoje video recepte gotovo 20.000 čitatelja. Omiljena strana kuhinja joj je francuska zbog dinamičnog prezentiranja hrane.
Uskoro prirpemamo novosti za čitatelje
Domaći kruh, torta od badema s karamelom, tofu okruglice, sočni kuglof od ananasa i muffini od cikle i čokolade, samo su neki od recepata koji vas čekaju na Gastrosferi. Posjetite ju i uz naše se autore inspirirajte za pripremu najfinijih jela!
Pratite Gastrosferu jer će se zajednica dodatno širiti i to na čitatelje portala! Detalje o natječaju objavljujemo uskoro!