Gastronomija u Nici biser je francuske kuhinje i Provanse. Osjeti se utjecaj mediteranske kuhinje jer se koristi puno morskih plodova, svježeg voća i povrća i ribe. Maslinovo ulje jedan je od glavnih sastojaka i to je značajno razlikuje od ostatka francuske kuhinje. Naime, Francuska rivijera je jedan od najvećih proizvođača maslinovog ulja u toj zemlji. No, ono po čemu se ova kuhinja posebno ističe su začini i bilje poput lovorova lista, bosiljka, timijana, origana i češnjaka.
Stanovnici Nice vole na svojim tanjurima imati svježu ribu i plodove mora koje koriste toliko često da se rodila i izrečica ‘riba se rodi u moru i umire u ulju’.
Svojevrstan ambasador gastronomije Nice je salata Nikozija . Postoje brojne različite verzije ove salate, no većina se sastoji od rajčica, tvrdo kuhanih jaja, krumpira, graška te tune i inćuna.
Iz Nice potječe i slavni ratatouille . Ovo jelo u Francuskoj se obično služi kao prilog, no može biti i zasebno jelo posluženo s rižom, tijestom ili kruhom. Sastoji se od mješavine svježeg povrća i začina.