To je to što me zanima!

Frizerka na TikToku tvrdi da često griješimo kod pranja kose

Iako nam se čini da smo o pranju kose sve naučili još u djetinjstvu, frizeri kažu kako mnogi oko toga griješe. Savjet koji je jedna frizerka podijelila na TikToku kod mnogih je brzo dao rezultat
Vidi originalni članak

Korisnica Twittera @Felicityynicole podijelila je u video prilogu savjete o tome kako zaista trebate koristiti šampon. Objava je skupila više od 2600 lajkova, a neki su u komentarima istaknuli da su prihvatili njen savjet i da im se kosa već oporavila.

POGLEDAJTE VIDEO: Štedi pomalo bizarno - rijetko se tušira i još rjeđe pere kosu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Frizerka Felicity kaže da ne znaju svi da bi, dok se tuširaju i peru kosu, šampon na kosu trebali nanijeti dva puta, a ne jednom. 

- Prvi put ćete njime očistiti kosu od svih ulja i nakupljenih proizvoda za njegu i oblikovanje frizure, tako da, kad po drugi puta našamponirate glavu, šampon zapravo može učiniti ono za što je namijenjen - pojasnila je. 

- Također, šampon nanesite samo na vlasište i kad ispirete, proći će kroz krajeve kose.  Zatim nanesite regenerator samo na sredinu kose i vrhove i rasporedite ga prstima ili češljem sa širokim zupcima, dok je tuš isključen. I na kraju, sjetite se da kosu treba prati tek  2 do 3 puta tjedno, ne češće, jer prečesto pranje može uzrokovati jaču proizvodnju ulja, zbog čega će se kosa mastiti, te su češća oštećenja kose - pojasnila je. 

Kod nekih ljudi to je dalo trenutne rezultate, pa tako u jednome od komentara stoji: 'Vidjela sam ovo jučer, i odlučila isprobati savjet o dva šamponiranja i mogu samo reći - HVALA! Moja kosa sada izgleda puno bolje!'

- Ne mogu vjerovati kakva je razlika. Imam 26 godina i tek sad sam naučila pravi način pranja kose s Tweeta - napisala je druga korisnica. 

DOBAR SAVJET Riječ stručnjaka: Masno vlasište bolje čistimo kružnim pokretima

- Drago mi je da sam pomogla, samo nastavite i primijetit ćete veliku razliku u zdravlju kose - odgovorila je Felicity. 

Još jedan komentator dodao je kako bi se na isti način trebalo prati i lice: 'Prvo se umijte, kako biste skinuli šminku, ulja i kremu za sunčanje, dok drugo umivanje zapravo čisti vašu kožu', prenosi The Mirror.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Meryann 17.02.2021.

    Ne znam ko je ovdje luđi?! Ona ili ove što su tek sad naučile prat kosu?!?😳

  • Popy_1 16.02.2021.

    Ajme ovih trkljaca s interneta...🤒

  • Brk_1 16.02.2021.

    frizerke kao i ova pojima nemaju šta sadrže šamponi, a kamo li tek boje za kosu

Komentiraj...
Vidi sve komentare